Spoločnosť SALUS Controls je bohatá na inovácie. Navrhuje, zostrojuje a uvádza na trh vlastné značkové portfólio regulácie vykurovania a systémov obnoviteľnej energie, vďaka čomu sú životy ľudí bezpečnejšie, produktívnejšie a pohodlnejšie. Rozsiahly rad ovládacích prvkov vykurovania a energetického manažmentu zahŕňa inovatívne, jednoduché a ľahko použiteľné riešenia pre obytné a komerčné aplikácie.

Jednoduchosť, odbornosť a hodnota sú základnými kameňmi všetkého, čo spoločnosť ponúka, a je hrdá na to, že robí to, o čom hovorí, a robí to profesionálne. So zavedenými obchodnými operáciami v Európe SALUS Controls naďalej expanduje na ďalšie dôležité európske, juhoamerické, ázijské a austrálske trhy.

SALUS iT600 Smart Home

S novým systémom SALUS iT600 Smart Home dokážete ovládať vaše kúrenie a elektrické spotrebiče a zároveň monitorovať bezpečnosť v rovnakom čase. Toto všetko dokážete ovládať cez váš smartfón, tablet alebo počítač. Aplikácia je k dispozícii v českom jazyku a k stiahnutiu z App Store alebo Google Play. Ak chcete plnohodnotne využiť ich funkcie, potrebujete len prístup k internetu a niektoré z vyššie uvedených zariadení. Táto aplikácia je bezplatná, bez žiadnych obmedzení, zbytočných poplatkov alebo licencií.

Z našej ponuky si vyberiete všetky potrebné komponenty pre tento systém. Zostavte si systém iT600 podľa toho, aké vykurovanie máte vo svojom dome či byte a tiež zvážte možnosť využitia internetu. Takto budete mať spotrebu vo svojej domácnosti vždy pod kontrolou.

Hlavné vlastnosti systému IT600 SMART HOME:

– úspora nákladov

– bezdrôtová komunikácia

– vzdialené ovládanie prostredníctvom bezplatnej aplikácie

– prispôsobiteľné pre rôzne vykurovacie systémy

– zvýšený komfort používania

– neinvazívna inštalácia

– funkcia TPI a ochrana ventilov

Systém SALUS iT600 Smart Home:

 

Aplikácia systému iT600

Systém SALUS iT600 Smart Home využijete vo svojej domácnosti v prípade, ak riešite vykurovanie. Tu sa naskytujú tri možnosti vykurovania, ktorými sú podlahové vykurovanie, termostatické hlavice (radiátory) alebo kombinácia týchto dvoch možností.

Podlahové vykurovanie – vyznačuje sa nízkoteplotnou vykurovacou plochou s vysokou tepelnou zotrvačnosťou. Teplota podlahy by nemala byť v žiadnom mieste vyššia ako 35°C. Podlahové vykurovanie poskytuje väčšie pohodlie ako systém s radiátormi. Cirkulácia vzduchu je vďaka nízkym rozdielom medzi studenými a teplými prvkami takmer rovnaká a preto sa v priestore vykurovania „od podlahy“ nevíri prach.

Termostatické hlavice – vykurovacie telesá, nazývané radiátory, ponúkajú možnosť rýchlo zvýšiť teplotu v miestnosti. Vzduch ohrievaný radiátormi sa zahrieva po niekoľkých minútach. Pokiaľ už nie je potrebné vykurovanie miestnosti, môžete pomocou termostatickej hlavice uzavrieť ventil na telese a tým šetriť energiu na vykurovaní. V miestnostiach, kde chcete rýchlo zmeniť teplotu, je vhodné použiť radiátory, najlepšie s nízkym obsahom vody.

Podlahové vykurovanie + termostatické hlavice – v tomto prípade vezmite do úvahy vlastností jednotlivých systémov. Teplota média v podlahovom kúrení je nižšia ako v radiátoroch (obvykle udržuje asi 35 °C, zatiaľ čo voda v radiátoroch môže mať až 80 °C. U podlahového kúrenia by teplota podlahy nemala presiahnuť 29 °C v obývacej izbe a 35 °C v kúpeľni).
Je potrebné tiež zobrať do úvahy skutočnosť, že oba systémy fungujú úplne odlišne. Podlahové kúrenie má vysokú tepelnú zotrvačnosť, tzn., že podlahové kúrenie sa ohrieva omnoho dlhšie, než radiátory. Na rozdiel od radiátorov, ktoré vychladnú krátko po tom, čo boli odpojené od zdroja tepla, podlahové kúrenie udržuje teplotu až niekoľko hodín. Kombinovaný systém podlahového kúrenia s radiátormi je dobrým riešením pre budovy s komplexnou architektúrou – s veľkými oknami alebo presklenými terasami, ktoré spôsobujú dodatočné tepelné straty.

OneTouch

OneTouch má niekoľko naprogramovaných akcií, ktoré si jednoducho zadefinujete v rozhraní aplikácie. Nastavenie akcie vo OneTouch je na základe času počas dňa, dní v týždni alebo kedykoľvek. OneTouch si taktiež môžete nastaviť ako časovač, spustí sa na hodinu a potom sa vypne.

Scan My Home

Stlačením na ikonu Scan My Home môžete mať kedykoľvek rýchly prehľad o každom zariadení SALUS Smart Home vo svojej nehnuteľnosti. Ideálne, ak odchádzate z domova a chcete mať istotu, že všetko vo vašom dome je v bezpečí.

Sledujte spotrebu energie

Pomocou aplikácie SALUS Smart Home môžete ľahko sledovať spotrebu energie elektrických zariadení vo vašom dome. Je to naozaj jednoduché. Vyberte časové obdobie, pre ktoré si chcete pozrieť prehľad spotreby energie (hodinový, týždenný, mesačný atď.). Pozrite sa na všetko v prehľadnom grafe spotreby energie, overte, ktoré spotrebiče najviac spotrebujú energiu. Teraz budete vedieť, ako a kde začať šetriť.

Všestranné vlastnosti

Ak má užívateľ viac nehnuteľností, kde využíva systém SALUS Smart Home, potom môže sledovať, čo sa deje v každej z nich len posunutím hlavného obrázka nehnuteľnosti (doľava alebo doprava). Obrázok je možné odfotografovať alebo jednoducho nahrať z galérie v zariadení.

Zdroj – www.it600.sk