Značka Buderus sa čoraz viac zameriava na pokrokové riešenia, ktoré viac uplatňujú technológie využívajúce obnoviteľné zdroje energie. Úspornosť, ekonomickosť a ekologické dôsledky používania tepelných čerpadiel alebo kombinácia solárnych panelov a kondenzačného plynového kotla sú v dnešnej dobe veľmi zaujímavým variantom v novostavbách, ale aj pri rekonštrukcii starších objektov.

Buderus Ekonomik 14 kondenzačná zostava – LOGAMAX PLUS GB072-14

Plynový kondenzačný kotol v prevedení vo výkonových variantoch 14 a 24 kW a v prevedení ako samostatný alebo kombi. Vhodný pre rodinné domy, ale aj byty.

Zostava obsahuje: kondenzačný kotol Logamax plus GB072-14 v2, zásobník teplej vody Logalux S120, priestorový regulátor Logamatic RC 200, FW snímač teploty TÚV

Kondenzačný kotol Logamax plus GB072-14

– menovitý tepelný výkon : 13 kW

– trieda energetickej účinnosti : A

– využiteľný tepelný výkon v prípade menovitého tepelného výkonu a vysokoteplotnej prevádzky : 13 kW a v prípade 30 % menovitého tepelného výkonu a nízkoteplotnej prevádzky : 4,3 kW

– stupeň účinnosti v prípade menovitého tepelného výkonu a vysokoteplotnej prevádzky : 87,8 % a v prípade 30 % menovitého tepelného výkonu a nízkoteplotnej prevádzky : 98,1 %

– vysoko účinná kondenzačná technika pre normované stupne využitia až 109%

– obehové čerpadlo

– výmenník tepla zo zliatiny hliníka a kremíka

– veľký rozsah modulácie šetrí energiu a znižuje emisie

– nízka spotreba elektrickej energie v režime Stand-by

– osvedčená pripojovacia technika pre rýchlu montáž a inštaláciu

– overený robustný výmenník tepla zo zliatiny hliníka a kremíka s nízkou citlivosťou voči znečisteniu

– veľký displej s príjemným ovládaním pre dobre čitateľné zobrazenie a jednoduchú obsluhu

– jednoduchá údržba a dobrá prístupnosť konštrukčných dielov

Vďaka modernej kondenzačnej technike, ktorou disponuje kotol Logamax plus GB072, šetríte denne peniaze a energiu. A to dokonca už aj pri montáži. Plynový kondenzačný kotol je už od výroby kompletne vybavený všetkými potrebnými komponentmi. Táto kompaktnosť šetrí čas pri montáži a okrem toho aj veľa miesta. Logamax plus GB072 sa totiž dá umiestniť na stenu a tak nám zostane voľný priestor pre prácu s interiérom.

Spotreba pomocného prúdu :

– pri plnej záťaži elmax : 0,035 kW

– pri čiastočnej záťaži elmin : 0,015 kW

– v stave prevádzkovej pohotovosti : 0,002 kW

Ostatné údaje :

– strata tepla v stave prevádzkovej pohotovosti : 0,060 kW

– emisia oxidu dusnatého (iba pre plyn alebo olej) : 28 mg / kWh

– hladina akustického tlaku v interiéri : 42 dB

Rozmery a hmotnosť :  

– v x š x h (kotol) : 840 x 440 x 350 mm

– v x p (zásobník) : 980 x 550 mm

– hmotnosť (kotol): 44 kg

– hmotnosť (zásobník) : 72 kg

Rozsah výkonu (pre 50/30°C) [kW]: 3,2 – 14
Modulačný rozsah [%]: 21 – 100
Normovaný stupeň využitia [%]: 109
Trvalý výkon TÚV pri 80/45/10 °C [l/h]: 390

V porovnaní so staršími zariadeniami šetrí Logamax plus GB072 až 30 % energie. Pre dosiahnutie takej vysokej úspory bola použitá najmodernejšia vykurovacia technika. Napríklad efektívnejšie vykurovacie čerpadlo, alebo mimoriadne robustný výmenník tepla zo zliatiny hliníka s kremíkom. Logamax plus GB072 nie je iba mimoriadne kompaktný, ale je aj schválený pre rôzne systémy prívodu vzduchu / odvodu spalín. To znamená, že kotol môžeme nezávisle od komína inštalovať skoro všade.

Značka Buderus už viac ako 25 rokov posúva stále ďalej vývoj kondenzačnej techniky šetriacej energiu. Jej cieľom je maximálne množstvo tepla s minimálnou spotrebou energie. Pre svoje zariadenia používa iba najlepšie materiály, ktoré spracováva najmodernejšími výrobnými metódami. Výsledkom je kondenzačná technika Buderus, s ktorou je spokojných čoraz viac zákazníkov. Ak aj vy myslíte hlavne na energetické úspory, kotly Buderus vám toto umožnia, pretože sú mimoriadne efektívne.