Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom ponúka maximálne využitie energie pri nízkej spotrebe a udržuje tak dlhodobé náklady na vykurovanie na nízkej úrovni. Zároveň znižuje zaťaženie životného prostredia, pretože menej spaľovania znamená menej emisií CO2.

Viessmann Vitodens 200-W 19kW + zásobník Vitocell 120l + regulácia Vitotronic 200

Celá zostava obsahuje – kondenzačný vykurovací kotol na plyn Viessmann Vitodens 200W + zásobník Vitocell 100W, s montážnou pomôckou, pripájacia sada pre zásobníkový ohrievač vody, vrátane regulácie Vitotronic 200, typ HO2B pre ekvitermicky riadenú prevádzku s diaľkovým ovládaním Vitotrol 200A.

Menovitý tepelný výkon:

50/30°C – 1,9-19,0 kW
80/60°C – 1,7-17,6 kW

Plynové kondenzačné kotly sú predovšetkým vhodné na použitie v nových budovách. Jedná sa o veľmi kompaktné a nástenné zariadenia, ktoré sa hodia do takmer každej miestnosti. Kondenzačné plynové kotly značky Viessmann konvertujú až 98% energie, ktorá sa používa na výrobu tepla. To zvyšuje účinnosť vykurovacieho systému, znižuje náklady na vykurovanie a znižuje vplyv na životné prostredie.

Plynové kondenzačné kotly Viessmann sú najmodernejšie a pokrývajú rozsah výkonov od 2 do 100 kW. To znamená, že sú schopné dodávať teplo aj malým rodinným domom efektívne a spoľahlivo po celý čas.

Kondenzačné plynové kotly sú tiež dostupné vo väčších rozmeroch. Používajú sa hlavne v budovách s vysokou tepelnou náročnosťou. Jedná sa zvyčajne o viacpodlažné domy, verejné a komerčné budovy. Vďaka kaskádovej funkcii je možné rýchlo kombinovať niekoľko zariadení na vytvorenie jedinej jednotky, ktorá poskytuje spoľahlivé teplo aj v tejto oblasti.

Kondenzačný vykurovací kotol Viessmann Vitodens 200-W

– vďaka nízkym otáčkam ventilátora je prevádzka veľmi tichá

– modulačný rozsah: 1:19

– premieňa použité palivo na teplo až 98 % (Hs) / 109 % (Hi)

– vysokoúčinné čerpadlo s nízkou spotrebou elektriny

– kompaktné rozmery,  šírka len 450 mm (od 1,8 do 13 kW)

– výborný pomer kvalita – cena

– dlhá životnosť vďaka výmenníku tepla Inox-Radial z ušľachtilej ocele

– modulujúci cylindrický horák MatriX s tkaninou z ušľachtilej ocele je necitlivý voči teplotnej záťaži

– regulácia spaľovania Lambda Pro Control Plus pre všetky druhy plynu

– možnosť ovládania na diaľku pomocou aplikácie Vitotrol Plus cez smartfón či tablet

– k dispozícii je ako kombinované či vykurovacie zariadenie

– energetická trieda: A

Plynový nástenný kondenzačný kotol Vitodens 200-W je zárukou úspornosti a naozaj dlhej životnosti. Vďačí tomu predovšetkým výmenníku tepla Inox-Radial z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele pre trvalo vysoké využitie kondenzačnej energie. Zariadenie spotrebuje menej energie, pretože dodatočne dokáže využiť teplo spalín. To znižuje náklady na energie a súčasne odľahčuje životné prostredie.

Robustný horák s dlhou životnosťou 

Cylindrický horák MatriX sa vyznačuje dlhou aktívnou životnosťou. Integrovaná regulácia spaľovania Lambda Pro Control  automaticky prispôsobuje spaľovanie meniacej sa kvalite plynu. Plynový horák MatriX je míľnikom vykurovacej techniky značky Viessmann. Použitie tkaniva MatriX z ušľachtilej ocele tiež výrazne zvyšuje jeho životnosť. Horák znesie aj veľmi vysoké teplotné zaťaženie.

Vitodens 200-W predstavuje ideálne plynové kondenzačné zariadenie na stenu do bytu či rodinného domu. Dá sa bez problémov inštalovať do výklenku v kúpeľni či do kuchynskej linky. Údržba tohto plynového kondenzačného kotla dokonca ušetrí značné peniaze. Všetky komponenty sú totiž prístupné spredu, takže bočný servisný odstup vôbec nie je potrebný. Všetky komponenty sú vopred namontované vo výrobnom závode. Zavesením zariadenia do nástenného uchytenia sú už všetky vedenia vykurovacej a pitnej vody bezpečne a tesne pripojené k sieti – a to bez ďalšieho skrutkovania, zvierania či pájkovania.