Tepelné čerpadlo Daikin Altherma LT 8kW EHBX08CB3V + ERLQ008CV3

Dlhoročné skúsenosti = inovovanie

Spoločnosť Daikin má dlhoročné skúsenosti s technológiou tepelných čerpadiel. Tieto skúsenosti ďalej využila na vývoj novej generácie tepelných čerpadiel, ktoré sú oveľa účinnejšie a produkujú oveľa menej emisií CO2 ako porovnateľné vykurovacie systémy spaľujúce fosílne palivá.

Účinnosť tepelného čerpadla sa meria pomocou čísla COP (Coefficient of Performance – výkonové číslo).

Prináša optimálny komfort

Toto zariadenie je založené na technológii tepelného čerpadla vzduch-voda. Daikin nízkoteplotný split prináša optimálny komfort – jeden systém v zime vykuruje, v lete chladí a počas celého roka pripravuje teplú pitnú vodu. Sada obsahuje vnútornú jednotku, vonkajšiu jednotku a káblový digitálny ovládač.

Príprava teplej pitnej vody:

  1. Vonkajšia jednotka získava energiu z vonkajšieho vzduchu a prenáša ju do vnútornej jednotky cez okruh s chladivom.
  2. Vnútorná jednotka zvyšuje teplotu chladiva pomocou unikátneho dvojitého okruhu.
  3. Okruh s chladivom prenáša teplo do vodného okruhu.

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma sa dokonale hodí pre nové budovy, ako aj nízkoenergetické domy. Systém tepelného čerpadla je možné využiť pre podlahové vykurovanie.

Tepelné čerpadlá typu vzduch-voda sú ideálnym riešením pri rekonštrukciách a výmene starých kotlov. Kompaktný dizajn systému Daikin Altherma vyžaduje minimálny inštalačný priestor a bezproblémovo sa pripája k vášmu existujúcemu potrubiu a radiátorom.

Energetická účinnosť a úspora

Získavaním obnoviteľnej energie zo vzduchu dokáže systém Daikin Altherma ohrievať vašu teplú vodu a dodávať ju pre váš domov udržateľným spôsobom.

– 65% obnoviteľnej energie získanej zo vzduchu a 35% z elektrickej energie

– systém dosahuje triedu energetickej účinnosti A+

– úspory za energiu pri príprave teplej pitnej vody môžete zvýšiť aj kombináciou tepelného čerpadla a solárneho pripojenia

Jednoduché ovládanie

Pomocou užívateľského rozhrania systému Daikin Altherma môžete teplotu nastaviť rýchlo, naozaj jednoducho a pohodlne.

Vnútorná jednotka EHVX08S26CB9W

Táto vnútorná jednotka je samostatne stojaca jednotka bielej farby. Je vyrobená z oceľového plechu s povrchovou úpravou. Jej súčasťou je integrovaný zásobník na teplú pitnú vodu s objemom 260 l.

Samostatne stojaca jednotka EHVX08S26CB9W s aplikáciou vykurovanie má vykurovací výkon 8,0 kW a 6,0/9,0 kW záložný ohrev.

Integrovaná samostatne stojaca vnútorná jednotka šetrí čas a priestor pri montáži (až 30 %) , pretože všetky prepojenia medzi tepelným čerpadlom a zásobníkom na vodu sú predpripravené už vo výrobe. Stačí len pripojiť potrubie s vodou a chladivom.

Súčasťou stojatej jednotky je nerezový zásobník na teplú pitnú vodu. Okrem toho aj všetky potrebné hydraulické komponenty (cirkulačné čerpadlo, expanzná nádrž, záložný ohrievač, atď.). Všetky komponenty sú dostupné z prednej časti, čo uľahčuje servis.

Pripojenia na vodu a chladivo sú v hornej časti jednotky, čo zabezpečuje jednoduché pripojenie a prístup. V zadnej časti nie sú potrebné žiadne spoje. Nízka inštalačná výška – len 173 cm. Požadovaná inštalačná výška je menej ako 2 m.

Vonkajšia jednotka ERLQ008CV3

Invertorovo riadiaca vonkajšia jednotka ERLQ008CV3 má nominálny výkon 8,0 kW a je prepojená s vnútornou jednotkou chladivovým potrubím.

Vonkajšia jednotka má voľne visiaci výmenník, ktorý zaisťuje, aby sa nevytváral ľad. Na spodnej časti výparníka vonkajšej jednotky je špeciálne upravená mriežka, ktorá zabraňuje hromadeniu ľadu. Nachádza sa tu aj potrubie s horúcimi parami chladiva. Vonkajšia jednotka získava teplo z vonkajšieho vzduchu aj pri teplote -25°C.

Napájanie: 3x400V vnútorná jednotka, 1x230V vonkajšia jednotka