Viessmann Vitocal 222-S C13 400V, kúrenie a chladenie s výkonom 8,6kw Z015353

Popis tepelného čerpadla Viessmann Vitocal 222-S C13

Vitocal 222-S, 400 V je splitové, reverzibilné tepelné čerpadlo vzduch/voda Vitocal 222-S, s integrovaným zásobníkom TÚV o objeme 210 l, s vysoko účinným obehovým čerpadlom, s 3-cestným prepínacím ventilom, vrátane regulácie Vitotronic 200 WO1C pre ekvitermickú prevádzku. Verzia AWBT-E-AC 221.C, s elektrickým prietokovým ohrievačom 9 kW a s funkciou chladenia.

Výhody TČ Viessmann Vitocal 222-S C13

-Tepelné čerpadlo má systém vzduch/voda s vykurovacími výkonmi od 4,0 do 10,1 kW, pri A7/W35.
-Inverter kompresor umožňuje presné prispôsobenie výkonu aktuálnej potrebe tepla/chladu.
-Zaručuje nízke prevádzkové náklady vďaka vysokým výkonovým číslam COP (Coeffi cient of Performance) podľa EN 14511 až 5,0 pri A7/W35.
-Maximálna výstupná teplota vody dosahuje až 60 °C aj pri -10 °C.
-Vysoký komfort teplej pitnej vody vďaka integrovanému zásobníku s objemom 210 l.
Komfortný vďaka reverzibilnej funkcii vykurovanie/chladenie.
-Vysoká účinnosť pri čiastočných prevádzkových zaťaženiach.
Nízka hlučnosť vďaka regulovateľným otáčkam ventilátora a kompresora.
-Nie je potrebná žiadna ochrana voči zamrznutiu systému.
-Jednoducho ovládateľná regulácia Vitotronic 200.
-Nízke investičné náklady.
-Jednoduchá a lacnejšia montáž bez veľkých stenových prierazov.
-Uvedenie do prevádzky technickou službou Viessmann.

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda Vitocal 222-S

Splitové tepelné čerpadlá sa vyznačujú oddelením vnútornej a vonkajšej jednotky. Pomerne náročným prierazom v stenách a vedeniu potrebných vzduchových kanálov je v tomto prípade zamedzené. Ako čisto vykurovacie systémy alebo ako systémy pre vykurovanie aj chladenie sú tieto zariadenia určené pre novostavby, ale aj pre modernizáciu.

Kompaktné splitové tepelné čerpadllo vzduch/voda Vitocal 222-S je cenovo atraktívna energetická centrála pre novostavby rodinných domov. Pri zabudovaní voliteľného meradla pre množstvo tepla – je možné obstaranie tohto tepelného čerpadla dotovať z verejných zdrojov.

Vitocal 222-S – profitujte aj vy z týchto výhod:

-Rozdelenie na tichú vnútornú a vzduch chladiacu vonkajšiu jednotku
-Pružné umiestnenie a montáž vonkajšej jednotky
-Kompaktné rozmery vnútornej časti v rastri kuchynských liniek
-Optimálne využitie vlastnej vyrobenej elektriny
-Energetická trieda:
Menovitý tepelný výkon 3,0 do 5,6 kW: A++ / A+
Menovitý tepelný výkon: 7,7 až 9,06 kW: A++ / A++

Vykurovanie a chladenie

Vitocal 222-S je možné voliteľne používať len ako vykurovací systém alebo na vykurovanie a chladenie. Kombinácia s bytovou vetracou jednotkou umožňuje komfortné temperovanie miestností. Splitové TČ pracujú obzvlášť hospodárne pri čiastočných prevádzkových zaťaženiach. Pomocou inverterovej techniky a modulovanému spôsobu prevádzky kompresora sa jeho výkon vždy prispôsobuje aktuálnej potrebe tepla, čím je dosiahnutá vysoká účinnosť v každom prevádzkovom bode.

Jednoduchá obsluha

Regulácia Vitotronic ponúka perfektné funkcie pre rýchle a presné ovládanie. To znamená prehľadne, komfortne a inteligentne.

Vonkajšie jednotky od spoločnosti Viessmann

Spoločnosť Viessmann vyvinula a tiež aj vyrába nové vonkajšie jednotky v nadčasovom dizajne, s jedným alebo dvoma ventilátormi. Okrem extrémne tichej prevádzky majú dobré výkonové hodnoty a vynikajúcu nemeckú kvalitu spracovania.

Vo vonkajších jednotkách nových tepelných čerpadiel zabezpečujú vysokú účinnosť špirálové kompresory s reguláciou otáčok a asymetricky dimenzované tepelné výmenníky. Charakteristickým znakom týchto výmenníkov tepla je to, že prierezy kanálov na strane vody sú podstatne väčšie ako na strane chladiaceho média. Tým sa zvyšuje prenos tepla a znižuje spotreba prúdu tepelného čerpadla.